هفت رفتاری که افراد مبتلا به دیابت باید از آن اجتناب کنند
21 سپتامبر2015- مراقبت فردی از دیابت، وقتی خوشحال هستید و یک لبخند بر چهره دارید، بسیار ساده تر است. من برای مدتی طولانی فکر می کردم احساسات منفی را می توان کنترل کرد و یا آنرا نادیده گرفت و فقط با یک لبخند می توان آنها را از خود دور کرد، اما اینطور نبود، سپس در کتاب پرفسور دیوید رینولدز بنام " Pools of Lodging for the Moon" فهرستی از هفت رفتاری که ما را با بدبختی روبرو می کند، یافتم.
حال هر زمان که حال خوبی ندارم این فهرست را مجددا بررسی می کنم و متوجه می شوم که من یکی از این هفت رفتار را انجام داده ام.انجام هر یک از این رفتارها باعث می شود من احساس بدبختی کنم. من دریافتم جلوگیری از انجام این رفتارها می تواند مرا بسیار خوشحال و سرحال می کند.
قبل از اینکه این فهرست را ارائه دهم، می خواهم مفهومی را که با تغییر و گذشت زندگی درک کرده ام برای شما بازگو کنم و آن اینست: "من نمی توانم احساساتم را کنترل کنم، اما می توانم رفتارهایم را کنترل کنم".احساسات بخش مهمی از زندگی بشر هستند، ما از برخی از احساسات مانند شادی، اعتماد به نفس و عشق لذت می بریم و از برخی دیگر مانند ترس و تنهایی ناراحت می شویم.
من قبل از این تلاش می کردم احساسات منفی را تغییر دهم یا آنها را نادیده بگیرم اما این دو روش هرگز موثر نبودند. ما نمی توانیم احساساتمان را کنترل کنیم، ما نمی توانیم آنها را از بین ببریم، درست مثل اینکه ما نمی توانیم بگوییم "من غذایم را هضم کردم یا من خونم را منتشر کردم" زیرا این اعمال خودبخود اتفاق می افتند. بهترین راه برای رسیدگی به احساسات تصدیق آنها ، قبول آنها و یادگیری از آنها است.
از سوی دیگر، ما می توانیم واکنشها و رفتارمان را کنترل کنیم. ما بدون در نظر گرفتن احساساتمان، به طور کامل مسئول رفتارهایمان هستیم . مهم است که بدانیم منظور یا هدف ما چیست، بنابراین ما می توانیم در مسیر آنچه باید انجام شود، باقی بمانیم. در حال حاضر ما بیشتر در مورد آنچه در آینده قرار است انجام دهیم، صحبت می کنیم.
فهرست زیر هفت رفتاری است که ما می توانیم آنها را کنترل کنیم.با تمرین، می توانیم آنها را به کلی متوقف کرده و یک زندگی بسیار شاد را برای خود بیافرینیم، اولین گام برای ایجاد یک زندگی شادتر آگاهی از این رفتارها است.
هفت رفتاری که سبب احساس بدبختی می شوند:
· مقایسه ی غیرضروری
· مبارزه با واقعیت
· تمرکز بر روی خود
· زندگی بی هدف
· شیوه ی زندگی ناسالم
· منفی گرایی
· عدم قدردانی و تقدیر برای زنده بودن
مقایسه ی غیرضروری
من زمان زیادی را به فکر در مورد اینکه همه چیز "باید" چگونه باشد، صرف کردم، برای مثال باید مقدار هموگلوبین A1Cمن بخوبی دوستم باشد. شما نباید قوانین زیادی را برای خودتان خلق کنید، این یکی از همان استراتژیهایی است که مردم برای ایجاد احساس بدبختی از آن استفاده می کنند.بدبختی و احساس ناخوب گاهی بدلیل این احساس بوجود می آید که چرا ما به اندازه کافی خوب نیستیم. این بمعنای اجتناب از تغییر نیست، ما نیاز به ایجاد تغییر داریم، اما نیاز داریم همه چیز را آنطور که هست ببینیم و آنها را بپذیریم حتی اگر بخواهیم آنها را تغییر دهیم.
مبارزه با واقعیت
واقعیتها خود را آنطور که هستند به ما نشان می دهند.من ممکن است از بلندی قدم راضی نباشم، اما اگر من وقت خود را صرف آرزوی داشتن قد بلندتر بکنم، با این فکر خودم را بیچاره خواهم کرد.من از ابتلا به دیابت ناراضیم، اما اگر من وقت خود را صرف انکار آن کنم، این فکر مرا بدبخت خواهد کرد. مبارزه با واقعیت می تواند بشکل مسامحه کاری یا تعلل بروز کند. واقعیت دارای ضرب العجلی است مانند پرداخت قبوض، که ما نمی توانیم از آن اجتناب کنیم. هنگامی که ما به خود می گوییم "من می توانم آنرا بعدا انجام دهم" سپس مهلت پرداخت را از دست می دهیم، ما احساس بیچارگی می کنیم.
من در تمام زندگیم مسامحه کاری کردم و این موضوع مرا بدبخت کرد،زیرا من تصور می کردم مسامحه و طفره رفتن، مبارزه با واقعیت، از طریق دروغ گفتن به خود است.حالا که می دانم این رفتارها باعث بدبختی می شود، می توانم انتخاب کنم،من نمی توانم احساساتم را تغییر دهم، اما می توانم واکنشم را به این احساسات تغییر دهم.
تمرکز بر خود
هنگامی که ما بیش از حد بر روی خود تمرکز می کنیم، ما واقعیتهای بسیار متنوع و جالبی را که با آن زندگی می کنیم از دست می دهیم، به عنوان مثال، اگر کسی با من تماس نگیرید و یا به ایمیل من پاسخ ندهد، من می توانم انواع داستانها را در مورد اینکه چرا او پاسخ مرا نداده است، در ذهن خود مرور کنم: آنها من را دوست ندارد، آنها از عمد پاسخ ایمیل مرا نداده اند، آنها از من ناراحت هستند" من این همه مسئله را برای خودم می سازم، همه چیز در مورد من و این باعث می شود من ناراضی باشم.معمولا، آن شخص بعدا با من تماس می گیرد و این تاخیر اصلا به من ارتباطی نداشته است. من آموخته ام این داستانها را فراموش کنم وهمه چیز را شخصا انجام دهم بدین ترتیب من بسیار خوشحال تر خواهم بود.
زندگی بی هدف
داشتن هدف سبب می شود بر روی چیزی یا کاری تمرکز کنیم و از افکار بیهوده و ناراحت کننده دور شویم، به طوری که ما با ترسها و نگرانیهایمان خرد نشویم.بدنبال سعادت گشتن خود گاهی اوقات ممکن است سعادت باشد، البته داشتن احساس ناخوشایند گاهی اوقات طبیعی است.
شیوه زندگی ناسالم
آیا نحوه ی تغذیه ی شما صحیح و منظم است؟ آیا شما به اندازه کافی ورزش می کنید؟ آیا شما به اندازه ی کافی خوب می خوابید؟ اگر نه، نمی توانید انتظارداشته باشید ذهنتان منسجم و متمرکز عمل کند. سبک زندگی درهم و برهم یا ناسالم منجر به افکار درهم و برهم و ذهن ناسالم می شود.ذهن و بدن یکی هستند،بدن شما قابل دیدن است، اما ذهن شما تنها با نشانه هایی از طریق رفتار شما قابل دیده شدن است. همه می دانیم که مطمئنا نمی توانیم ذهن خود را ببینیم،ذهن را از طریق عادات سالم زندگی فیزیکی می توانیم هدایت کنیم.
منفی گرایی
الفاظی مانند "نمی توانم، نمی خواهم، این را اینطوری دوست ندارم، نباید اینطور باشد، اینطور کار نخواهد کرد" پر از احساس منفی است.اگر شما با شانه های افتاده نشسته اید و دائما این الفاظ را بکار می برید، ناامید و درمانده خواهید شد. برای مثال اگر دائما بگویید "هیچ کس مراقب من نیست" تنها بیشتر احساس درماندگی و ناامیدی خواهید کرد.به همین دلیل است تماشای هر روز اخبار می تواند تاثیری مخرب داشته باشد.
عدم قدردانی و شکر
بسیاری از نویسندگان، از جمله دیپاک چوپرا، ماریان ویلیامز و تونی رابینز، در آثار خود به تاثیر قدردانی بر ایجاد شادی اشاره کرده اند.
دیوید رینولدز همچنین به ما، بسیاری از چیزهایی را که باید بخاطر داشتن آنها از خدا قدردانی کنیم و اغلب فراموش می کنیم، یادآوری می کند.
در حال حاضر من روی یک صندلی نشسته ام در حالی که این نوشته ها را تایپ می کنم از کسی که این صندلی را ساخته است، تشکر می کنم و خدا را برای اینکه من می توانم بنشینم و این مطالب را برای کمک به شما بنویسم، شکر می کنم.از کسی که در دوران کودکی به من آموخت که چگونه بخوانم و بنویسم بسیار سپاسگزارم.من واقعا خدا را بخاطر اختراع بسیاری از وسایل زندگی مانند کامپیوتر، اینترنت، برق و ..... شکر می کنم.
در مورد دیابت ، من خیلی خدا را شکر می کنم که انسولین کشف شد و به لطف این کشف من اکنون زنده هستم. همچنین، من خدا را بخاطر داشتن قندسنج خانگی که به من در گرفتن تصمیم برای زمان و مقدار تزریق انسولین کمک می کند، شاکرم.من با یادآوری این چیزها احساس متعالی تری دارم.
اسکات کینگ نویسنده ی این مقاله، یک مربی خبره در تحول زندگی است و از بنیانگذاران و سردبیر سابق سایت "بهداشت دیابت" است.
منبع:
http://www.diabeteshealth.com/miserable-7-behaviors-you-need-to-stop